La llibreta del matí

La llibreta del matí

1024 686 Despertant

Des de 2018 que escric una llibreta que anomeno “la llibreta del matí”, bé ja en porto 6 o 7… jeje. És una eina meravellosa, i molt potent, i us animo molt a que la proveu.

Es tracta d’escriure cada matí 3 pàgines en una llibreta on volcar els vostres pensaments: el que us preocupa, el que us interessa, el que desitgeu, el que va passar ahir, la planificació del dia, el que sentiu. La clau per a mi és escriure a primera hora, abans de que estiguis “molt desperta”, jo ho faig només aixecar-me, em rento la cara, em bec un got d’aigua, i a escriure. D’aquesta manera la ment racional encara està mig adormida, i altres parts de tu poden aflorar sense judici. Evidentment si un dia no escrius no passa res. Cal ser flexible, com amb totes les rutines.

Les primeres setmanes va ser dur, tenia moltes resistències (I de què he d’escriure jo ara!, Quin pal!, Altra feina tinc!). Notava que em posava de mal humor i que només feia que despotricar. Ara entenc que estava netejant capes necessàries per poder reconnectar amb parts meves més amagades i des de feia temps silenciades, que m’esperaven amb grans regals i dosis de saviesa.

Al cap de dos mesos, vaig començar a rellegir la primera llibreta, i a subratllar les frases que m’impactaven més. Mica en mica me’n vaig adonar que la llibreta era plena de paraules sàvies i reconfortants, de tendresa i d’una mirada compassiva i amorosa cap a mi mateixa que em deia Sí que pots! Confia en tu!

Amb el temps, i per casualitat (o sincronicitat de la vida). Ara rellegeixo la llibreta just de 6 mesos abans! I és màgic! La llibreta em parla! Sí, sí, a algunes us semblarà una bestiesa, ho sé. Ja més igual. Crec que té a veure amb els cicles de la lluna. Resulta que el que llegeixo a la llibreta de fa 6 mesos, d’alguna manera ressona amb el que estic vivint en aquell precís moment. I m’ajuda a col·locar-ho i a acceptar-ho d’una altra manera. És com si una part de mi sàvia i meravellosa s’avancés al que viuré 6 mesos després.

El cas és que quan la rellegeixo me n’adono que està plena de relats i textos suggerents i inspiradors que en general no tinc temps de passar a net. I he decidit deixar-vos-en alguns al blog .

1 comment

Comments are closed.

Aquest lloc web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si segueix navegant-hi, està donant el seu consentiment d'acceptar les citades cookies. També estarà acceptant la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies